07-09-2012, 19:37
(07-09-2012, 0:01)fvg napisał(a): (...) według mnie najodpowiedniejsze dla Ciebie będzie Hajdúszoboszló. Ewentualnie rozważ Nyíregyházę lub Debrecen. W tych miejscowościach atrakcji nie powinno zabraknąć. Z racji tego, że jest już - niestety - trochę po sezonie, skup się na dwóch ostatnich. To większe miasta i zawsze powinno się tam coś dziać.
Zgadzam się z fvg. Myślę, że to bardzo dobre rozwiązanie po uwzględnieniu kryteriów, jakie ma blazer91.
Bo tak podsumowując są trzy główne:
- dobre baseny,
- różne ciekawe miejsca,
- nocne atrakcje.
Nyiregyhaza-Sostofurdo zapewnia Ci świetne baseny. Jedne z najfajniejszych na których byliśmy, dużo różnych atrakcji, typu zjeżdżalnie, "bąbelki", itp. Dodatkowym atutem jest kryty mini-aquapark, gdzie można się moczyć i bawić w przypadku gorszej pogody. Szerszy opis basenów znajdziesz na naszym forum, więc nie będę się powtarzał.
Są w Nyiregyhazie i okolicy punkty warte odwiedzenia. Na miejscu w dzielnicy "basenowej" Sostofurdo przede wszystkim muzem wsi i rolnictwa ze skansenemo, ogród zoologiczny oraz ogród botaniczny. Z innych muzeów już w samej Nyiregyhazie, m.in. Muzeum Pożarnictwa (przy Erdo sor 5) i Muzeum Żydowskie (przy Martitok ter 6).
Stosunkowo blisko (do pół godziny jazdy) masz na południe Debreczyn i na północny zachód Tokaj.
Co do nocnych atrakcji, to wiele Ci nie pomogę, bo ja jestem raczej "mało atrakcyjny" , ale ponieważ Nyiregyhaza, to spore, jak na Węgry, miasto, to na pewno są jakieś dyskoteki, kluby, itp.