07-05-2021, 21:16
Trudno nie zgodzić się z wypowiedzią kolegi "hanysa" . A najbardziej podobało mi się stwierdzenie: lekarstwo gorsze od choroby. Czyżby nie kłania się powiedzenie znaj proporcyją, mocium panie . Fakt, choroba przyczynia się do eliminacji słabszych jednostek. Ale zakładając, że jest to naturalna metoda działania przyrody, dlaczego wielokrotnie większa część społeczeństw ma ponieść negatywny skutek wymyślonych i niesprawdzonych jednocześnie nielogicznych i bezsensowych zarządzeń. O tym, że wiele z tych obostrzeń było bezsensowymi zdążyliśmy się już przekonać. Natomiast o tym, że skutki są przerażające zaczynamy się przekonywać.
Ja rozumiem, każdy boi się o zdrowie własne i bliskich i ma do tego prawo. Jednocześnie musi się zastanowić czy ma prawo wpływać na postępowanie i wygodę innych, którzy mają wolę żyć tak jak dotychczas.
Wiem, że wypisuję niepoprawne politycznie opinie. Dodatkowo zdaję sobie sprawę, że za jakiś czas nasze pokolenie wymrze i normy społeczne mogą się radykalnie zmienić. Ale teraz i w ten sposób chcę dać wyraz swojemu niezadowoleniu.
PS: Postaram się nigdy nie powiedzieć " a nie mówiłem".
Ja rozumiem, każdy boi się o zdrowie własne i bliskich i ma do tego prawo. Jednocześnie musi się zastanowić czy ma prawo wpływać na postępowanie i wygodę innych, którzy mają wolę żyć tak jak dotychczas.
Wiem, że wypisuję niepoprawne politycznie opinie. Dodatkowo zdaję sobie sprawę, że za jakiś czas nasze pokolenie wymrze i normy społeczne mogą się radykalnie zmienić. Ale teraz i w ten sposób chcę dać wyraz swojemu niezadowoleniu.
PS: Postaram się nigdy nie powiedzieć " a nie mówiłem".