Z przyjemnością, jeśli Ty mi najpierw wyjaśnisz:
(Łk 29, 1-8)
Przy okazji: Premiera i Rząd powołuje w Polsce Prezydent, a Sejm udziela - lub nie - wotum zaufania. Żadne partie (Kon-sty-tuc-ja).
Proszę: 0,58x0,70=0,378
Liczby z posta Poljerry, bo to jemu odpowiadałem.
Z tego też powodu danych nie sprawdzałem.
Jeśli kwestia leży w tym, czy głosy otrzymał Fidesz, czy Orban - zacytuję klasyka: Mówimy lenin, a w domyśle - partia...
A miał - Pawlak był premierem, a nie wygrał wyborów. Nie wiem, co to wnosi do sprawy.
EDYTOWANE 25.02.2023
Cytat:Zastanów się czy ktoś ma prawo oceniać wszystkich Polaków za to, że mają rząd wybrany przez partię , na którą w wyborach do Sejmu głosowało niewiele ponad 18 % uprawnionych do głosowania?
(Łk 29, 1-8)
Przy okazji: Premiera i Rząd powołuje w Polsce Prezydent, a Sejm udziela - lub nie - wotum zaufania. Żadne partie (Kon-sty-tuc-ja).
Proszę: 0,58x0,70=0,378
Liczby z posta Poljerry, bo to jemu odpowiadałem.
Z tego też powodu danych nie sprawdzałem.
Jeśli kwestia leży w tym, czy głosy otrzymał Fidesz, czy Orban - zacytuję klasyka: Mówimy lenin, a w domyśle - partia...
Cytat:Nie wiem, czy w historii Polski miał miejsce przypadek, żeby przedstawiciel partii, która uzyskała najwięcej głosów w wyborach parlamentarnych był pominięty i misje utworzenia rządu powierzono innemu kandydatowi.
A miał - Pawlak był premierem, a nie wygrał wyborów. Nie wiem, co to wnosi do sprawy.
EDYTOWANE 25.02.2023