Kawał na poziomie 3-, ale nie mogłem powstrzymać się w kontekście tego:
Otóż, jak wszyscy pamiętają z westernów, indiańscy wojownicy są małomówni i niezwykle powściągliwi w wyrażaniu uczuć. Jeden z nich zwraca się pewnego razu do wodza, który pełni tam władzę prawodawczą, sądowniczą, jest Urzędem Stanu Cywilnego i ma jeszcze inne funkcje z wyjątkiem tych przypisanych szamanowi. Wojownik pozdrawia wodza i pyta:
"Czarna Skało, czy nie sądzisz, że niektórzy wojownicy naszego szczepu mają głupie i nieprzystojne imiona?"
Wódz:
"Czy uważasz imię Róg Bizona za głupie albo nieprzystojne?"
"Nie."
"A Celny Łuk - czy to złe imię?"
"Nie."
"A Rączy Koń?"
"Nie."
"Więc idź sobie, Siurku Kojota, i nie zabieraj mi czasu swoimi urojonymi problemami!"
Cytat:Szanowni Forumowicze!
Czy ktoś z Was czuł się zagrożony na Węgrzech z tego tytułu że jest Polakiem?
Czy kogoś z Was pobiła Magyar Gárda lub członkowie Jobbiku lub innej formacji prawicowej?
Czy komuś z Was uszkodzili samochód, ewidentnie dlatego że był na polskich numerach?
.......................
Oczywiscie, ze szanowni Forumowicze nie czuja sie zagrozeni na Wegrzech z racji tego, ze sa Polakami. Przebywaja tam jako turysci w basenach termalnych albo degustuja wina albo podziwiaja piekna stolice. Polak-Wegier dwa bratanki itd.
Otóż, jak wszyscy pamiętają z westernów, indiańscy wojownicy są małomówni i niezwykle powściągliwi w wyrażaniu uczuć. Jeden z nich zwraca się pewnego razu do wodza, który pełni tam władzę prawodawczą, sądowniczą, jest Urzędem Stanu Cywilnego i ma jeszcze inne funkcje z wyjątkiem tych przypisanych szamanowi. Wojownik pozdrawia wodza i pyta:
"Czarna Skało, czy nie sądzisz, że niektórzy wojownicy naszego szczepu mają głupie i nieprzystojne imiona?"
Wódz:
"Czy uważasz imię Róg Bizona za głupie albo nieprzystojne?"
"Nie."
"A Celny Łuk - czy to złe imię?"
"Nie."
"A Rączy Koń?"
"Nie."
"Więc idź sobie, Siurku Kojota, i nie zabieraj mi czasu swoimi urojonymi problemami!"