04-03-2013, 11:37
(03-03-2013, 21:05)eplus napisał(a): Uparliście się na tę pocztę! Wiem, ze nie ten dział, ale nie wytrzymam:
Nie tak dawno policja gdzieś na polskiej prowincji zatrzymała większą ilość banknotów, najprawdopodobniej sfałszowanych. Komendant uznał, że należy je wysłać do ekspertyzy do Centralnego Laboratorium Kryminalistyki. Orzeł, któremu powierzono to zadanie, poszedł na pocztę i nadał gotówkę przekazem![]()
No tak... w dofcipach jest wiele prawdy - zwłaszcza w zestawieniu z faktami np.takimi, ze policja ma własną, wewnętrzną pocztę ale przekazów gotówkowych niestety nie przyjmuje...

Jest absolutną prawdą, ze zagraniczny przekaz bankowy na niską kwotę jest w polskich realiach całkowicie nieopłacalny zważywszy koszty, jakie trzeba ponieść! Ja woziłem gotówkę na swoją budowę ale raz musiałem wysłać pilnie sporą kwotę, więc w stosunku do niej opłata była niezauważalna ale pamiętam, ze wahałem się bo była zbliżona do kosztów przejechania tych 700 km "w tę i wew tę" a zdecydował głównie brak czasu.
Z tej perspektywy a takze biorąc pod uwagę szybkość i wygodę mozna jeszcze rozważyć Western Union...
![[Obrazek: beztytuuwqfk.jpg]](http://img841.imageshack.us/img841/1395/beztytuuwqfk.jpg)