HelkaTours napisał(a):Lubię dobre wina. Ale jeszcze bardziej lubię prawdziwych mężczyzn. Dlatego bardzo mi się podoba wypowiedź forumowicza o nicku Mordimer."mordimer"... przez małe "m"... może lekko przesadziłem, ale mam przykry zwyczaj mówić, co myślę... należy to jednak oddzielić od napastliwości, bo tę prezentuję jedynie tête-à-tête i to pod warunkiem, że wyczerpałem werbalne formy oddziaływania a przeciwnika mam za przynajmniej odpowiadającego wagowo
Wiem, ze temat o cenach prawi ale właśnie w tym względzie pozwolę sobie na slogan własnej produkcji: "nie ceną wino stoi!"
Bardzo proszę czytających niniejsze, by o tym pamiętali... i niech nie wstydzą się w towarzystwie przy stole przyznać, ze jakieś wino im nie smakuje... pamiętajcie: picie wina ma być przyjemnością dla podniebienia, nie zaś towarzyskim obowiązkiem!
I niech nie wstydzą się przyznać, że to wino, które akurat tak wszystkim przy ich stole smakuje, zakupili byli "na promocji" w Tesco za a' 290ft za butelkę! I niech nie wstydzą się kupić je ponownie!
Snobizm lub "snobowanie się" to tak przykra przywara, że potrafi spętać jak dobre kute kajdanki i odebrać większość radości z naszego - jakże krótkiego - życia... oszczędność, to cecha godna pochwały, skąpstwo to wstyd!
W tym temacie starałem się podać najlepsze - wg mojej wiedzy - ceny i sklepy... jeśli ktoś ma konkretne pytania, na które mógłbym odpowiedzieć, polecam moje PW