16-01-2013, 1:40
Oprócz rzeczy o których pisali już inni zawsze przywożę jeszcze dwa przysmaki.
1. Gesztenyepüré - kasztanowe pure sprzedawane w postaci zamrożonych kostek 250 g. Po przyjeździe do domu pozostaje przyjemny obowiązek zjedzenia w ciągu kilku dni już rozmrożonego smakołyku. Przywozimy więcej niż jedna kostkę wiec mamy okazję zaprosić znajomych na pyszny deser - zazwyczaj klasycznie po przeciśnięciu przez praskę (taką do robienia ziemniaków pure lub mniejsza do czosnku) z dodatkiem rumu i bitej śmietany.
2. Óvári sajt który kupuję w sklepie firmowym w Mosonmagyaróvár gdzie ten bardzo delikatny ser jest produkowany.
1. Gesztenyepüré - kasztanowe pure sprzedawane w postaci zamrożonych kostek 250 g. Po przyjeździe do domu pozostaje przyjemny obowiązek zjedzenia w ciągu kilku dni już rozmrożonego smakołyku. Przywozimy więcej niż jedna kostkę wiec mamy okazję zaprosić znajomych na pyszny deser - zazwyczaj klasycznie po przeciśnięciu przez praskę (taką do robienia ziemniaków pure lub mniejsza do czosnku) z dodatkiem rumu i bitej śmietany.
2. Óvári sajt który kupuję w sklepie firmowym w Mosonmagyaróvár gdzie ten bardzo delikatny ser jest produkowany.