Liczba postów: 3
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
06-04-2013, 14:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-04-2013, 14:54 przez marcylrex.)
mordimer
mam pytanie:
1. mam chęć skorzystać z tej strony celem zakupu winiety w stronę przejazdowa do Chorwacji ale nie wiem czy mogę to samo zrobić teraz na drogę powrotna w połowie maja?
2. czy muszę posiadać wydruk "kuponu" winiety? Czy wystarczy , że będę maiła kopie na poczcie w samochodzie?
3. i jeszcze jedno, czy na miejscach odpoczynku przy autostradzie mogę odpocząć (przespać się ) w drodze, tak legalnie i bezpiecznie?
Liczba postów: 12
Reputacja:
0
Witam wszystkich.
Mam pytanie dotyczące podróży na Węgry. Ponieważ wybieram się na weekend Majowy do HEVIZ a moja podróż z centralnej Polski (Częstochowy) prowadzi przez Bielsko-Białą a następnie Cieszyn i tu odcinek trasy, który mnie zastanawia czy jest płatny. Chodzi o przejazd z Cieszyna przez Cadca do Ziliny drogą E75 przez Czechy. Pytanie........czy na tym odcinku drogi E75 należy na terenie Czech lub Słowacji uiścić jakąś opłatę.
Następnie od Ziliny autostradą do Bratislawy i tu kolejny odcinek zjazd autostradą D2/M15 (E65/75) do ........ i kombinuję jak dojechać do GYOR omijając autostradę M1. Bo dalej to już prosto nad Balaton.
Jeśli ma ktoś jakieś informacje na ten temat to proszę o info.
Mogę pomóc jeśli chodzi o info na temat odpoczynku w tamtym regionie. pozdrawiam Piotr
Liczba postów: 276
Liczba wątków: 2
Reputacja:
28
Drobne wykroczenia zazwyczaj uchodzą Polakom płazem - z wyjątkiem niestety policji granicznej, która /nie wiedzieć czemu/ bywa czasem wręcz chamska... ale od jakiegoś czasu jakoś ich nie widuję.
Na portalu z winietami płacisz chyba jedynie kartą kredytową ale nie musisz jej rejestrować, jak to było w poprzedniej wersji... piszę "chyba" gdyż nigdy nie używałem opcji przelewu nawet, jeśli jest.
Jednak ponieważ jest to płatność transgraniczna to sądzę, że dostępna jest tylko karta jako płatność natychmiastowo weryfikowana!
Liczba postów: 12
Reputacja:
0
Dzięki kolego za odpowiedz :
Cesky Tesin - Svrcinovec - Zilina bezpłatne
Właśnie tę trasę wybrałem, kiedyś jechałem z Bielska-Białej przez Żywiec do Cadca, porażka dlatego szukam alternatywnej drogi na tym odcinku. Pozdrawiam
Liczba postów: 50
Liczba wątków: 6
Reputacja:
8
Witam!!!
Mam pytanie - jak wygląda sprawa na autostradach węgierskich odpowiedników naszych MOPów? Jak często są stacje paliw z jakimiś knajpami? No i czy gdzieś przy trasie Gyor - Budapeszt lub Budapeszt Pecz są bezpieczne i czyste motele?
Pozdrawiam