09-06-2018, 8:45
Burze na pd-zach. Węgrzech: http://fakty.interia.pl/swiat/news-nawal...Id,2591992
Bieżące wydarzenia na Węgrzech
|
09-06-2018, 8:45
Burze na pd-zach. Węgrzech: http://fakty.interia.pl/swiat/news-nawal...Id,2591992
03-08-2018, 7:50
![]() Egy jeggyel lehet majd átszállni a MÁV és a Volánbusz járatain. Az egységes jegyrendszer 2020-ra jöhet létre. ![]() Podróżując z jednym biletem można będzie przesiadć się z pociągu (MÁV) na autobus (Volánbusz). Ujednolicony system biletowy ma powstać do 2020 roku. >>> ORIGO
03-10-2018, 11:07
Od jutra, czwartek 4. do 17.października zamknięty będzie dworzec południowy (Déli pályaudvar) w Budapeszcie. Funkcje związane z przyjazdem i odprawą pociągów przejmją dworce Budapest-Kelenföld i Budapest-Keleti.
>>> ORIGO
02-11-2018, 21:02
Ciepło: Najcieplejszy dzień
04-11-2018, 8:06
Na stronie węgierskiego Origo znalazłem >>> Artykuł o finansowaniu migracji
04-11-2018, 9:21
(04-11-2018, 8:06)Sztasek napisał(a): Na stronie węgierskiego Origo znalazłem >>> Artykuł o finansowaniu migracjinaprawdę mógłbyś nam darować czytanie wypocin tej orbanowej tuby. Wielka mi sensacja, że pomoc społeczna posługuje się kartami debetowymi wydawanymi beneficjentom tej pomocy...buhaha… Jakby gdzie indziej było inaczej... w tym w Polsce... To nie "finansowanie migracji" tylko wypłacanie zapomóg zarejestrowanym migrantom...
04-11-2018, 11:07
Cytat:György Gémesi może grać w koszu na śmieciJeśli całe tłumaczenie jest równie wiarygodne, jak ten fragment, to rozumiem, że ci kolesie bez dowodów tożsamości innymi kartami posługiwać się nie mogą. Na ich miejscu zarejestrowałbym się 3 razy, bo z jednego źródła dochodu trudno wyżyć. Brodę serio już zapuściłem, wyglądam z nią na 17-latka, ponieważ jest siwa. ![]()
04-11-2018, 19:06
(04-11-2018, 9:21)Slavekk napisał(a):(04-11-2018, 8:06)Sztasek napisał(a): Na stronie węgierskiego Origo znalazłem >>> Artykuł o finansowaniu migracjinaprawdę mógłbyś nam darować czytanie wypocin ... Wielka mi sensacja, że pomoc społeczna posługuje się kartami debetowymi wydawanymi beneficjentom tej pomocy... masz to samo >>> na stronach słoweńskiej nova24tv ... mam nadzieję, że nie będziesz miał problemów z tym językiem Cytat:To było w tym czasie, że już informowaliśmy, że migranci kupują tam potężne miecze i noże. Kiedy podatnicy przeciwstawią się temu szaleństwu ?! Gogle tłumacz jest przerażony ksenofobią Słoweńców ![]() ![]() PS. W Unii chyba nie ma miejsca dla anonimowych pieniędzy, nawet Szwajcaria dawno się poddała pod presją sąsiadów - to wygląda na wielkie pranie tego dziadzia-miliardera. ![]()
04-11-2018, 21:24
Pranie to tu było, ale chyba mózgów ...
Nie wiem dlaczego mój komputer ma znać lepiej język słoweński od węgierskiego : ![]() No cóż, kłamstwa i przeinaczenia na podobnym poziomie. Słoweńcy płaczą, że karty nie mają terminu ważności i użytkownik będzie za nie hulał dowolnie długo "na koszt podatnika UE" Bzdura bo to karty debetowe i hulać można do salda konta, a termin jest taki jak czas wypłacania świadczeń. Nikt nawet się nie pokusił o sprawdzenie czy czasem nie jest to świadczenie jednorazowe... Znamienne pomyłki karta płatnicza nazwana kredytową... oczywiście przypadek ![]() Ale oczywiście za to się kupuje "wielkie noże" ![]() Średniej wielkości nóż byłby poręczniejszy,ale nie wystarczająco straszny. Tylko czekać aż napiszą że tym ludziom po otrzymaniu kart rosną rogi. ![]() Madziarska gadzinówka oczywiście musiała wrzucić tu swego ulubieńca i nic jej nie przeszkadzało, że w tym samym artykule podane są nazwy organizacji międzynarodowych, które finansują przedsięwzięcie. Żadnego związku z Sorosem nie wykazała, ale po co? Gadzinówka to gadzinówka, ona nie musie dbać o jakieś tam standardy, wiarygodność czy inne duperele. Gratuluję "źródeł"... A co do samych kart - to są zwykła karty przedpłacone. Takie karty wydaje się temu, kto nie jest właścicielem rachunku z którego karta korzysta. Właścicielem jest UNHCR i to on jest na karcie wymieniony. Nie ma to nic wspólnego z anonimowością pieniędzy - kartę otrzymuje zarejestrowany a więc zidentyfikowany człowiek. W Polsce do niedawna też banki takie karty wystawiały, nasza nadgorliwa KNF "odradziła" to bankom i one przestały. Ale niebawem KNF ma wrócić do europejskich standardów i znowu prepaidy będą w użyciu. PS. Na święta też dostaję z firmy kartę bez moich danych ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|