Liczba postów: 357
Liczba wątków: 26
Reputacja:
58
04-10-2012, 10:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2012, 10:31 przez julka.)
W dniu 07 października 2012 roku (niedziela) o godz. 18.00 w sali teatralnej Centrum Kultury Aranytiz w V. dzielnicy Budapesztu odbędzie się spektakl pt. "Hotel Babilon" w wykonaniu krakowskiego Teatru Ludowego.
Zespół Teatru zastał zaproszony przez działający w V. Dzielnicy Budapesztu Polski Samorząd, który jest organizatorem corocznych imprez kulturalnych tego typu.
Wstęp wolny.
Liczba postów: 50
Liczba wątków: 0
Reputacja:
19
14-10-2012, 18:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-2012, 19:30 przez misiek34.)
Witam,
Wielkie dzięki za tą informację - dzięki forum dowiedziałem się o tym przedstawieniu a że akurat w tym czasie wybieraliśmy się do Budapesztu to skorzystaliśmy. Powiem jedno ludzi było sporo tak myślę, że około setki a ubaw niesamowity. Hotel Babilon w wykonaniu Pani Aldony Jankowskiej powalił mnie jak i moją żonę z nóg. Półtorej godziny śmiechu aż do łez.
Pozdrowionka 4all
Liczba postów: 357
Liczba wątków: 26
Reputacja:
58
Z opisu miśka34 widać, że impreza udana. Fajnie, że tak się ułożyło i mieliście okazję skorzystać.
Organizatorem był Polski Samorząd działający w V. Dzielnicy Budapesztu.
Z pewnością więcej jest tego typu imprez w Budapeszcie zważywszy na to, że mniejszość polska posiada swój samorząd aż w 16 dzielnicach tego miasta.
Liczba postów: 50
Liczba wątków: 0
Reputacja:
19
Wszystko fajnie ale,
Z wstępu przed występem, który wygłosiła jakaś Pani okazuje się, że to już piąty występ Teatru Ludowego z Krakowa, ale tak jak już było pisane wcześniej nagłośnienie tego występu było bardzo marne. Polacy mieszkający w Budapeszcie w innych niż V dzielnica dowiedzieli się od nas Polaków mieszkających w Polsce, że jest taki występ (a my dzięki temu forum). Plakat w wewnątrz domu kultury był przyklejany dopiero jakieś pół godziny przed przedstawieniem. To taka mała uwaga z mojej strony.
Pozdrowionka