Witam. Chciałbym otrzymać info czy korzystacie(korzystaliście) z netu bezprzewodowego na Węgrzech. Jakiej sieci najlepiej kupić kartę? Będziemy w Balatonfured jakby co.
Internet bezprzewodowy na Węgrzech
|
01-07-2012, 12:00
Cześć,
moi znajomi na Węgrzech korzystali z T-mobile i sobie go chwalili. Nie wypytywałem co prawda o cenę ich zestawu do korzystania z bezprzewodowego Internetu, ale używałem kilka razy i faktycznie prędkość transferu danych była na naprawdę dobrym poziomie. Niestety Węgry są daleko za nami, jeśli chodzi o poziom tego typu usług (oferta operatorów telefonii komórkowej, banków). Nawet przy zakupie zwykłego pre-paida, który u nas jest dostępny w każdym kiosku i gotowy do użycia zaraz po zakupie, musisz liczyć się ze sporą ilością papierów - umowa, skanowanie dowodu, a być może i paszportu dla obcokrajowców (tego nie wiem, bo swoją kartę SIM odziedziczyłem po znajomym Węgrze, który już jej nie używał). Zastanawiam się czy taki właśnie T-mobile, który jest obecny na rynku zarówno polskim jak i węgierskim nie udostępnia czegoś takiego, jak dostęp do Internetu bezprzewodowego dla polskich kart SIM na takich samych stawkach jak Polsce. Może warto podpytać u operatora i kupić zestaw w Polsce? Na szybko przejrzałem też opinie w Internecie i jest sporo pozytywnych komentarzy odnośnie Vodafone.
Masz własną stronę internetową? Pomóż promować Forum Węgierskie!
12-07-2012, 19:06
Kolego sam nie wiem co twoi znajomi chwalą w T-MOBILE chyba że bardzo dużo zarabiają .
3.50 zł za 5Mb danych i to liczonych osobno w każdym kierunku czyli ściąganie i wysyłanie . Ja niestety uruchomiłem sobie specjalnie usługę internet nonstop na wyjazd a dopiero później sprawdziłem że oferta jest tylko dostępna w Polsce
12-07-2012, 19:21
Dlatego wspomniałem o tym, że zastanawiam się nad tym, czy usługa polskiego T-Mobile jest dostępna na Węgrzech na takich samych warunkach Oni chwalili ten węgierski, który, swoją drogą, na pewno jest droższy od polskiego, bo tam w ogóle usługi telekomunikacyjne są daleko za nami. A udało Ci się może znaleźć jakiś tańszy Internet na Węgrzech?
12-07-2012, 19:50
Ah nie wiedziałem że T-mobile jest na Węgrzech, z drugiej strony trochę to dziwne że ta sama sieć a nie mogę korzystać z usługi w tej samej sieci.
Jutro będę dzwonił do Play w sprawie internetu mobilnego na kartę bo w regulaminie wyczytałem że można korzystać za granicą jedynie nie mogę zrozumieć jak będzie naliczana cena za dane, a to najważniejsze. Bo załadujesz taką kartę za 20 zł i zje ci w ciągu 10 min i nie będzie fajnie
12-07-2012, 19:53
jestem w Sosto-Nyigerhaza i tutaj każda większa knajpka ma dostep wi-fi albo jest automatycznie albo podają kod który już działa w każdy dzień
12-07-2012, 20:00
Ja byłam w zeszłym roku na Campingu( Caravan Camping) w Gienesdias i tam było wi-fi wliczone w cenę ( free internet). Działał dość dobrze i bez problemu można było rozmawiać przez Skypa. Włączany był od godz. 9 rano.
12-07-2012, 20:04
Wiadomo że w każdym mieście znajdziemy hotspoty ale powiedzmy sobie szczerze kto jest chętny na bieganie po mieście w szukaniu internetu . Dlatego moim zdaniem internet na kartę jest najlepszą opcją
14-07-2012, 6:56
Jednak na Węgrzech kupię kartę z T-mobile do internetu ceny to:
600 HUF 30 MB -------- 1000 HUF 100MB ---------- 2000 HUF 500 MB i tak dalej, ważność to 30 dni bez doładowania
15-07-2012, 14:29
marekjw2523, dzięki wielkie za informację o cenach. Przyda się na pewno.
Pozdrawiam
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|