Liczba postów: 261
Liczba wątków: 7
Reputacja:
109
W większości placówek nie załatwi tej sprawy.
Pozdrawiam wszystkich węgromaniaków. Pani czesieko
Liczba postów: 480
Liczba wątków: 4
Reputacja:
113
Obok tematu, ale również trochę na temat. Potrzebna mi była poczta w którąś sobotę w Koszalinie. Podjechałem, a tam informacja, że urząd pracuje w dni robocze, podane godziny i zdanie: Najbliższy urząd pocztowy czynny w soboty i niedziele znajduje się w Szczecinie na ulicy Dworcowej. Jak żywa stanęła mi przed oczami filmowa scena o najbliższym tarasie widokowym we Wrocławiu.
Liczba postów: 3,685
Liczba wątków: 85
Reputacja:
2,449
Popieram Mozibę - z PP ja bym nawet nie próbował, bo przesyłka może zdąży na lipiec, ale 2014 roku.
Kiedyś mi się zdarzyło zapłacić coś za granicę przez mBank, nawet jest jakaś funkcja, że po wpisaniu właściwego numeru konta we właściwe okno wyświetla się nazwa oddziału banku, czyli mamy nadzieję, że nasze pieniądze nie pójdą gdzieś w nicość, ale właśnie tam, gdzie chcemy.
Liczba postów: 57
Liczba wątków: 0
Reputacja:
20
W PP jest w usługach zagranicznych jeszcze coś takiego jak przesyłka listowa z zadeklarowaną wartością. Wg. kalkulatora zamieszczonego na stronie za wartość 500 zł należy zapłacić ok. 23 zł.
Z relacji ludzi, którzy wysyłali w ten sposób zaliczki do Chorwacji wygląda, że usługa ta w PP funkcjonuje całkiem sprawnie.
Można jeszcze spróbować via paypal, no ale to już wymaga od odbiorcy trochę wysiłku w założenia sobie tam konta.