Liczba postów: 3
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Witam,
Wybieram się pod koniec sierpnia do Budapesztu. Na chwilę obecną wyznaczyłem dwie trasy. Pierwsza Kraków -> Chyżne -> Bańska Bystrzyca -> Zwoleń -> Sahy -> Budapeszt, druga to Kraków -> Piwniczna -> Preszów -> Miszkolc -> Budapeszt. Mam pytanie, jaki jest stan ty dróg? Która jest lepsza? Chodzi mi o bezpieczna i w miarę szybko podróż. Czy drogi są szeroki czy wąskie? Czy na tych trasach są jakieś szczególnie niebezpieczne odcinki? Jak jest z postojami, stacjami benzynowymi i barami gdzie można coś dobrego zjeść. Dodam jeszcze że dla świętego spokoju będę miał winiety.
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
A jak jest z ruchem tirów? Dożo ich jeździ po tych trasach? Zamierzam jechać wcześnie rano żeby ominąć większe natężenie ruchu. A jak wygląda trasa Zwardoń -> Bratysława -> Budapeszt?
Liczba postów: 289
Liczba wątków: 1
Reputacja:
51
gumiss88 - moją świeżą recenzje trasy Kraków -> Chyżne -> Bańska Bystrzyca -> Zwoleń -> Sahy -> Budapeszt
masz w temacie "Trasa Skawina-Siofok przez Budapeszt".
Też nie lubię tirów z naprzeciwka i tragedii z nimi nie było.
Natomiast co do Preszów -> Miszkolc -> Budapeszt, to domyślam się że sporo byś musiał nadrobić ,natomiast co do tej trasy to dosyć dawno ja pokonywałem i na Węgierską autostradę narzekać nie mogłem, tak więc jeśli nie ma jakiejś fali remontów to jest ok.
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Witam,
W najbliższym czasie wybieram się do Budapesztu. Z tego co przeszukałem forum to większość osób poleca trase z Krakowa
Kraków -> Chyżne -> Bańska Bystrzyca -> Zwoleń -> Sahy -> Budapeszt
i teraz mam pytanie. Gdzie trzeba kupić winiety i ile kosztują.
Z góry dziękuje odpowiedzi
Pozdrawiam