Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Czeeeść!
Ogólnie, to przyprowadziło mnie na to forum poszukiwania luźnych materiałów do nauki języka węgierskiego. Tak dla własnej satysfakcji.
Jakby ktoś mógł mnie utwierdzić, to czy "jeghideg madar" oznacza/ można porównać do "lodowego ptaka" ? Niby sprawdzone na kilku słownikach, ale jak ktoś żywy mnie nie utwierdzi, to ciężko odpędzić myślenie o wpadce. :D
Reputacja:
0
Cześć drodzy forumowicze. Nazywam się Karol obecnie mieszkam w Oslo. Na forum sprowadziła mnie chęć poznania wszystkiego co związane jest z Węgrami. Pozdrawiam.
Liczba postów: 268
Liczba wątków: 6
Reputacja:
141
Witam
jeszcze nigdy nie byłem na Węgrze trochę się boje swojego pierwszego razu ale może w te wakacje się uda
żona i 2 dzieci 9l i6l.
Pozdrawiam
Reputacja:
0
05-08-2015, 21:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2015, 21:04 przez neeken.)
Witam szanownych forumowiczów.Nazywam się Mariusz.Trafiłem tu szukając informacji na temat winiet.Znalazłem dużo potrzebnych informacji.Na Węgry jadę chyba z 6ty raz a jeżdżę tylko do Hajduszoboszlo więc tak jakbym tego kraju nie znał.Myślę i liczę na to,że dzięki informacjom tutaj zawartych rozpocznę explorację tego kraju
Liczba postów: 480
Liczba wątków: 4
Reputacja:
113
Jak mnie się to zawsze podoba: trafiłem tu, znalazłem dużo potrzebnych informacji itp. Jakże to odmienne od różnych hejek, co to pomóżcie, bo nie chce mi się szukać.
A z tą znajomością kraju mam podobnie: Budapeszt, Kékes i Eger, a reszta szkoda gadać. A, i Pécs - cztery razy miałem jechać.