Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Witam serdecznie! W połowie września wybieram się z koleżanka do Bogacs z Krakowa, niestety nie mam ani samochodu ani prawa jazdy dlatego podróż mam nieco utrudnioną. Proszę o radę albo informację, jak dostać się z Budapesztu do Bogacs autobusem, czy może lepiej pociagiem? Przeczesuję internet w poszukiwaniu odpowiedzi niestety nic nie znalazłam. Będę bardzo wdzięczna za pomoc i poradę. ;-)
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Bardzo dziękuję za pomoc, w tami razie będę już na miejscu łapać jakieś połączenie autobusowe ;-))
Pozdrawiam ;-)
Liczba postów: 480
Liczba wątków: 4
Reputacja:
113
Wszystko zależy od tego, w której miejscowości przekraczasz granicę. Kiedy przekraczałem w Chyżnem, to tam kupowałem, budka jest - była - po prawej stronie jezdni po słowackiej stronie. Kiedy przekraczałem w Brodskem, to kupowałem w Brodskem, a tam punktów sprzedaży było więcej.
Pytasz czy warto kupić winietę na węgierskie drogi? Warto, a uwagę poświęcić na oglądanie rzeczywistości zamiast na wypatrywanie bezpłatnych dróg.
Liczba postów: 150
Liczba wątków: 7
Reputacja:
6
Może ktoś mi wrzucić linka np z google jak najlepiej pojechać do bogacs? W pierwszym poście w linku jest skąd
Liczba postów: 102
Liczba wątków: 1
Reputacja:
37
Zdradź w końcu z której cześci Polski chcesz jechać to wielu z nas ci coś podpodpowie.
Liczba postów: 6
Reputacja:
0
07-06-2013, 16:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2013, 16:58 przez jacekww.)
Podbijam temat.
Jadę z Łodzi, chciałbym ominąć drogi płatne. Proszę o linka do proponowanej trasy przejazdu. Z góry dziękuję.
Może jeszcze ktoś poleci jakieś miejsce z dobrym jedzeniem regionlanym (w rozsądnych cenach) w obszarze Bogacs-Eger-Mezokovesd.
Liczba postów: 102
Reputacja:
37
Ja przekraczam granice w Mniszku lub Muszynce ( rejon Nowego Sącza) dla ciebie była by to także trasa nie najgorsza. Dalej Presov, Kosice, Miskolc i Bogacs. Próbowałem różnych tras i jednak wolę odżałować w sumie nie takie wielkie pieniądze i korzystać z autostrad, nawet ten malutki odcinek Presev-Kosice. A według mnie nie zastanawiaj się kup vinietkę przez Węgry.
Odnośnie jedzenia to dosyć duży wybór w przystępnych cenach jest w Egerze Szepasszonyvolgy i przy okazji zaopatrzyć się można w wino ! Polecam BUTYKOS KISVENDEGLO . Poza tym wszędzie kupisz sławny węgierski gulasz.