20-05-2013, 13:38
Ja również pozdrawiam Zamość i zapraszam do odwiedzenia tego wspaniałego miasta.Starówka jest po prostu przepiękna.
Nowy/nowa na forum? Przedstaw się!
|
20-05-2013, 13:38
Ja również pozdrawiam Zamość i zapraszam do odwiedzenia tego wspaniałego miasta.Starówka jest po prostu przepiękna.
26-05-2013, 16:30
Cześć. Adam (52 lata), znam podstawy węgierskiego ale tylko w mowie. Czytanie z trudnością, a o pisaniu nie myślę. Pilotowałem wycieczki do Budapesztu i po innych miastach w Węgrzech. Szczególnie interesuje mnie kontakt z amatorami rzeźbiarzami.
27-05-2013, 22:53
Cześć,
nie mam pojęcia, czy mamy to jakichś rzeźbiarzy, ale kto wie... Miłego pobytu na forum!
Masz własną stronę internetową? Pomóż promować Forum Węgierskie!
28-05-2013, 11:26
czołem,
no to witam się :-) i od razu pytam , planujemy we wrześniu wyjazd na Węgry samochodem ok. 2 tygodnie - celem jest WINO - winnice - papryka - salami :-) i są to moje pierwsze kroki na forum ale , czy mozecie mi polecić regiony lub nawet konkretna trasę która będzie przekrojem Węgierskiej kultury kulinarnej , z góry dziękuję za pomoc
28-05-2013, 12:28
Witam Dokek! Jeżeli chodzi o kulinaria, to z pewnością wschodni rejon Węgier. Eger - Kalocsa - Szeged czyli wino i papryka w jednej trasie
Poszukaj na forum, na pewno znajdziesz ciekawe informacje dotyczące Twojego pytania, szczególnie jeżeli chodzi o temat wina. Zapraszam do odpowiednich działów
Waldemar Kugler - pilot wycieczek, przewodnik.
Węgry dla każdego!
30-05-2013, 23:26
Cześć!
Nazywam się Piotrek, jestem tegorocznym maturzystą, który postanowił wyjechać z dziewczyną po ostatnich egzaminach na parę dni do Budapesztu. Poprzednie zdanie tłumaczy zainteresowanie się forum. Interesuję się przede wszystkim muzyką, dziennikarstwem i informatyką. Motoryzacja (motocykle i quady w znacznej mierze) także tworzy obszar moich zainteresowań. Oprócz tego wyżywam się graficznie na tabletach czy w innych fotoszopach. Kolejne bardzo ważne hobby to fotografia i... gotowanie. Przeglądam Wasze forum od paru tygodni i utwierdzam się w przekonaniu, że Węgry to świetny wybór na wycieczkę. Szkoda tylko, że pogodę zwiastują niefajną (03-06 do 08-06). No ale cóż, jakoś spróbujemy się odnaleźć nawet i w niepogodę. Rejestruję się, bo jestem pewien, że to będzie pierwsza aczkolwiek nie ostatnia wyprawa na Węgry - kolejne zapewne bardziej objazdowe (zawsze powtarzałem, że na samochód / motocykl zapracuję przed studiami ) Jeszcze raz cześć, witam, pozdrawiam!
31-05-2013, 0:27
Witamy i zapraszamy do podzielenia się wrażeniami ze swoich wojaży
Waldemar Kugler - pilot wycieczek, przewodnik.
Węgry dla każdego!
31-05-2013, 17:54
Postaram się na bieżąco dzielić wrażeniami, a pełną relację zrobię po powrocie (nie biorę notebooka, bo tylko czas będzie zabierał, a zdjęcia będę musiał "wywołać" w domu w Lightroomie..)
31-05-2013, 18:59
No to czekamy na relacje
Masz własną stronę internetową? Pomóż promować Forum Węgierskie!
01-06-2013, 10:48
Witam wszystkich!
Nazywam się Aneta (28 lat). W przeciwieństwie do większości na tym forum jestem totalnym świeżakiem. Dopiero zaczynam swoją przygodę z językiem i kulturą Węgier. Ludzie często mnie pytają, dlaczego węgierski. Mam dwie ulubione odpowiedzi: - bo każdy mnie o to pyta. - z miłości do Tatr. Obie odpowiedzi są prawdziwe Poza tym, chcę się przekonać czy Węgry, choć tak bliskie geograficznie są naprawdę tak "egzotyczne" i "inne" jak się wielu ludziom wydaje. W związku z tym interesuje mnie praktycznie wszystko, co węgierskie. Zwłaszcza ślady wpływu kultury węgierskiej na polską i odwrotnie. Mam nadzieję, że jakoś ze mną wytrzymacie |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|