Liczba postów: 94
Liczba wątków: 3
Reputacja:
25
Nie spotkałem kantoru, który przed transakcją informuje o pobieraniu prowizji, tylko po jej zakończeniu na paragonie
Komarek jeśli jestem w Eger a potrzebuję forintów to nie jadę do Debreczyna szukać kantoru który nie pobiera prowizji.
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
wymieniałem euro na forinty w kantorze w Siofoku w TESCO, prowizja była ale po odliczeniu i tak wyszło mi coś ok 302 forint za 1 EUR (przy wymianie 200 EUR zapłaciłem ok 600 forint podatku), w miejscowości Balatonlelle wywieszony był kurs 301 fr za 1 EUR ale nie wiem czy to już bez podatku. Z tego zo obliczyłem to wymiana w polsce pln na euro i na miejscu eur na forinty była minimalnie bardziej oplacalna
Liczba postów: 57
Liczba wątków: 4
Reputacja:
3
W Tesco w Egerze i Mezokovesd na szybach są kartki, gdzie pisze ile skasują tego podatku.
Wiecie gdzie w Egerze lub okolicy jest kantor bez comission?
Liczba postów: 289
Liczba wątków: 1
Reputacja:
50
Ale ten podatek jest chyba narzucony i są to 'groszowe' sprawy.(0.3%), więc jeśli są jakieś kantory 'no commision' to ja bym na nie uważał bo może to być jedynie zabieg marketingowy(bez podatku ale gorszy kurs)
Liczba postów: 57
Liczba wątków: 4
Reputacja:
3
Tam są jakieś przedziały, typu do 3000 hun zeżre tyle, potem jeszcze więcej i do jakieś górnej kwoty. Więc jak nawymieniasz tysiące, to może i będą to promile, ale jak 100 zł to szlag cię trafia co to jest.
Ja i tak korzystam z karty w $ (o czym pisałem wcześniej), ale chcę mieć alternatywę.