30-06-2021, 16:19
(28-11-2020, 0:38)bastus2 napisał(a):W jaki sposób uzyskałeś kopię winiety? Mam też taką sytuację. Winieta wykupiona ale nie trzymałem jej kilku miesięcy. Mam tylko potwierdzenie płatności kartą.(18-08-2020, 21:27)bastus2 napisał(a): Witajcie!Witajcie!
No i udało się mi dostać kopię mojej winiety z ub.r. Winietka wykupiona na miesiąc, więc ważna, nr rejestracyjny się zgadza, ale.... No właśnie jest ALE w postaci nie zgadzającego się kraju zarejestrowania samochodu. Sprzedająca zamiast PL wpisała mi SK. Będę się odwoływał, więc kara będzie może mniejsza. Dziwi mnie tylko, że system zarejestrował mnie po ponad 2 tygodniach od wykupienia i dostałem zdjęcie/mandat, gdy wracałem. No chyba, że coś jeszcze przyjdzie?
WNIOSEK - sprawdzajcie sprawdzajcie sprawdzajcie, aby uniknąć kłopotów jak ja
Pzdr
Sprawa zamknięta, po korespondencji z EPC mandat w wysokości 186 zł, zapłacony. To opłata administracyjna oraz koszt winiety prawidłowej. Normalnie gdybym nie miał wieniety kwota byłaby ponad 2-krotnie wyższa. Mam nadzieję, że sprawa zamknięta, pozostaje czekać tylko na otwarcie granic