Liczba postów: 27
Liczba wątków: 1
Reputacja:
6
Gorąco polecam termale w Rackeve. Mała spokojna mieścina z chorwackimi śladami ok. 50 km na południe od Budapesztu. Bardzo często po długiej drodze z Polski odwiedzam to miejsce. Jest to fajne miejsce, którego obcokrajowcy raczej nie znają. Byłem tam wiele razy i tylko 2-3 razy spotkałem polską rodzinę i ewentualnie Holendrów lub Niemców. Baseny choć są na małej powierzchni są bardzo urozmaicone i naprawdę dla każdego (jest basen do pływania z normalną temperaturą, jest basen do gier i zabaw rodzinnych, jest też basen dla najmłodszych, basen ze zjeżdżalnią zakończoną odwróconym dzwonem oczywiście jest też basen z wodą bardzo ciepłą z ciśnieniowymi natryskami dla wszystkich). Baseny w Rackeve posiadają dobre zaplecze socjalne i całą gamę punktów żywieniowych. Ja tam po podróży odpoczywam i nabieram sił na wieczorne spotkania. Bardzo dobre miejsce na dłuższą przerwę w podróży.
Liczba postów: 261
Liczba wątków: 7
Reputacja:
109
Znalazłem stronę
http://www.rackeve.hu/ , ale nie bardzo umiem znaleźć kąpielisko. Może ktoś podpowie w jakiej zakładce szukać, bo u mnie z węgierskim nie bardzo.
Pozdrawiam wszystkich węgromaniaków. Pani czesieko
Reputacja:
109
Ribizili coś ten link nie do końca jest dobry.
W międzyczasie znalazłem to:
http://www.aqua-land.hu/
Liczba postów: 1,180
Liczba wątków: 77
Reputacja:
425
Tak, to to:Aqualand
Ten link jest dobry, tylko musisz nacisnac ""turista vagyok" a potem "Szórakozás" czyli rozrywki.
Reputacja:
109
Dzięki
Liczba postów: 106
Pytanie umieszczam tutaj w nadziei, że robię błąd - czy ktoś z Forumowiczów zna hotel z basenami termalnymi Nyerges w Moron k. Budapestu? Obiekt wirtualnie sprawia dobre wrażenie, mam szansę w przyszłym roku tam jechać - czy warto?
Liczba postów: 782
Liczba wątków: 26
Reputacja:
364
Informację znajdziesz na stronie noclegguru.pl - Thermal Hotel Nyerges Monor
Liczba postów: 6,323
Liczba wątków: 11
Reputacja:
2,611
wlupawel - jesli wejściówkę na baseny masz w cenie pobytu, to jest super. Jeśli to pobyt bez wyżywienia, bez wejściówek do akwaparku, to przygotuj się na wydatki.