Liczba postów: 2,303
Liczba wątków: 240
Reputacja:
375
Przypominam, że w temacie tym witamy się z nowymi użytkownikami. Pytania, prośby proszę umieszczać w przeznaczonych do tego działach. Dziękuję.
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 1
Reputacja:
1
Prawie od początku istnienia forum wpadam tu jako gość i spotkało mnie wiele miłych niespodzianek, znalazłam sporą garść ciekawych informacji, spotkałam wielu interesujących hungarofilów. A już wątek o węgierskich łakociach (to moja wielka słabość) wywołał u mnie prawdziwy błogostan i wtedy pękłam. Zapisuję się do Was. Znamy te same smaki, kochamy te same miejsca, często mówimy tym samym językiem, a więc jestem jedną z Was.
A wszystkich, których Węgry pociągają ostrzegam, że najwyraźniej mają coś uzależniającego. I to jak! Potrafi trzymać człowieka w szponach przez dziesiątki lat, a może i do końca życia…
P.S. Forum jest prowadzone profesjonalnie, interesująco i pomysłowo, z dużą kulturą i wiedzą administratorów i moderatorów. Gratuluję .
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 1
Reputacja:
1
Dziękuję za zaproszenie. Żyłam w Budapeszcie 9 lat w epoce późnego Kadara. Nadal wpadam na Węgry co jakiś czas, kiedy dokucza mi honvagy. Jeśli moja wiedza i doświadczenie będą dla Was interesujące i przydatne, chętnie się z Wami podzielę. Przeglądając forum natrafiłam na instrukcję używania węgierskich liter, ale nie pamiętam gdzie to było. Proszę o podpowiedź. Moje zdolności w obsłudze komputera są ograniczone (pochodzę z czasów maszyny do pisania i telexu), ale będę próbowała rozszyfrować temat. Z góry dziękuję.