Liczba postów: 248
Liczba wątków: 11
Reputacja:
55
Będąc w sarspatoku odwiedziłem wreszcie [b]Hercegkút[/b]
[b]Piwniczek jest o wiele więcej niż w Bogacs ale niestety były zamknięte widziałem adresy przyklejone do piwniczek winiarzy więc da się kupić wino A w sezonie letnimi myślę że kilka jest otwarte . [img]<a href=[/img] " />[/b]
Liczba postów: 3,698
Liczba wątków: 85
Reputacja:
2,474
(24-09-2021, 16:52)Tomeq napisał(a): Eplus pewnie na jutro już się pakuje .. Ja niestety nie dam rady.
No niestety nie. Mamy gości i poprzedni wyjazd zamykał sezon.
Reputacja:
2,474
Liczba postów: 782
Liczba wątków: 26
Reputacja:
364
Sárospatak - Végardó Fürdő otrzymał dotację państwa na modernizację. Rozpoczęto planowanie budowy wewnętrznego kompleksu basenowego oraz oddziału medycznego. Budynek (lub dwa) ma pomieścić 3 baseny wewnętrzne o różnych temperaturach. Proponowane są też 3 baseny zewnętrzne. Wykonywane będą również zabiegi uzdrowiskowe. Z tego co zrozumiałam w 2017 przydzielono im pierwszą dotację i zaplanowano pierwszy budynek. W 2020 otrzymali kolejne pieniądze i planują drugi budynek, który na być połączony z pierwszym.
Na you tubie są 2 filmiki na ten temat: " 3,5 milliárdból téli fürdő épülhet Sárospatakon" i " Így fog kinézni a téli fürdő Sárospatakon". Pooglądałam sobie zdjęcia ![Uśmiech Uśmiech](https://forum.wegierskie.com/images/smilies/smile.gif) .
Reputacja:
2,474
05-02-2022, 10:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2022, 23:09 przez eplus.)
Liczba postów: 102
Liczba wątków: 0
Reputacja:
48
20-02-2022, 15:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-03-2022, 16:28 przez adamus581.)
eplus to już tam jesteś? niesamowite to jest czynne? Ja dopiero majówkę planuję po długiej przerwie.
16.03. Wcześniej covid teraz wojna ![Bomba Bomba](https://forum.wegierskie.com/images/smilies/bomb.png) za chwilę wybory na Węgrzech.
Jakie są Wasze przewidywania czy te nasze wyjazdy do Sarospataka będą takie jak dawniej?
Liczba postów: 10
Reputacja:
0
Witam wszystkich forumowiczow.
Dolaczylem na owe forum bo kiedys bylem w Kisvardzie, bardzo nam sie podobalo, a ze znowu mieszkamy w Polsce ( 30km do Barwinka) to wiadomo ze trzeba znowu zaczac na Wegry jezdzic :D
Pisze z takim pytaniiem. Jako ze mam male dziecko 2 letnie to chcielibysmy wyskoczyc gdzies blisko i Sarospatak wyglada zachecajaco. Domyslam sie ze z dzieckiem da sie camping pod namiotem ogarnac. Jesli znacie jakies inne fajne miejsca z campingiem na basenie tez chetnie poczytam o innych miejscach. Pamietam wlasnie ze kiedys w Kisvardzie tak bylo i to bylo mega wygodne ze namiot z autem na basenach. Na te znezdzalnie co na zdjeciach sa to da sie wejsc z takim 2 latkiem? Nawet na ta najmniejzza z tych duzych:)
W wstku wyczytalem ze "doba" cwmpingowa obowiazuje do godz 10 dnia nastepnego co jest fajna opcja zeby sie obudzic, spakowac cos zjesc i pojechsc na zwiedzanie okolicy.
Czy w Sarospataku jest cos do ogladania w poblizu tak do max 2km? Jak ze zwiedzaniem Tokaju? Tam chyba najwiecej piwnkczek z lokalnym dobrem, jak cenowo takie wino? Tak mniej wiecej na jaki koszt trzeba sie przygotowac?:)
Czy w Sarospataku sa gniazdka z pradem na campingu na zasadzie ze wpinam przedluzacz i mam prad?
Reputacja:
2,474
Zamek Sarospatak do zwiedzenia, kościół związany ze św. Elżbietą Węgierską. Tokaj - ładne miasteczko, muzeum wina - wstawiałem chyba zdjęcia. Piwniczki - znajdziesz wina i w cenie jabola w butelce PET, i Tokaj Aszu po sto złotych butelka, z oryginalną etykietą winiarza i w prezentowym pudełku/skrzynce, nawet kartą zapłacisz.
Gniazdka na kempingu są, bez dopłaty, typu Schuko, czyli nie mają bolca, tylko te paski po dwóch stronach i ząbki po bokach.
Liczba postów: 355
Liczba wątków: 20
Reputacja:
167
(10-04-2022, 13:49)eplus napisał(a): Zamek Sarospatak do zwiedzenia, kościół związany ze św. Elżbietą Węgierską. Tokaj - ładne miasteczko, muzeum wina - wstawiałem chyba zdjęcia. Piwniczki - znajdziesz wina i w cenie jabola w butelce PET, i Tokaj Aszu po sto złotych butelka, z oryginalną etykietą winiarza i w prezentowym pudełku/skrzynce, nawet kartą zapłacisz.
Gniazdka na kempingu są, bez dopłaty, typu Schuko, czyli nie mają bolca, tylko te paski po dwóch stronach i ząbki po bokach.
Wymów zaklęcie "Sarospatak" a pojawi się eplus ![Uśmiech Uśmiech](https://forum.wegierskie.com/images/smilies/smile.gif)
Pzdr.
Liczba postów: 10
Reputacja:
0
Jako ze mieszkamy kolo Krosna to do Sarospataka w obie strony mamy 380km i po dzisiejszych cenach paliwa oblece w obie strony za stowke wiec nie ma sobie co zalowac ![Szeroki uśmiech Szeroki uśmiech](https://forum.wegierskie.com/images/smilies/biggrin.gif) rzucilem okien na cenniki wegierskie na nasze termy w Tatrach i cenowo jest olbrzymia roznica. Na plus tez jest kemping bezposrednio na basenach a nie w "poblizu". Jako ze w Kisvardzie nam sie podobalo a teraz to wszystkie kompleksy wygladaja lepiej wiec moze byc tylko lepiej co znwczy ze od tego roku pewnie bedziemy czesto goscic na wegierskich kapieliskach ![Uśmiech Uśmiech](https://forum.wegierskie.com/images/smilies/smile.gif) oby tylko dziecku sie spodobalo ale cos mi sie wydaje ze z tym problemu nie bedzie
Czy koncem czerwca jest sens jechsc z dzieckiem? Chodzi o to czy dzieciece brodziki i inne atrakcje beda juz otwarte, bo jesli beda to chetnie bym wyskoczyl jeszcze koncem czerwca tak zapoznawczo
|