23-04-2019, 5:47
Dalriada - "Hajdútánc ... Taniec Hajdú"
Węgierska nutka na dziś
|
23-04-2019, 5:47
Dalriada - "Hajdútánc ... Taniec Hajdú"
25-04-2019, 6:36
Dalriada to przedstawiciel węgierskiego folk-metal... lubię słuchać muzyki zawierającej elementy muzyki ludowej
z albumu "Nyárutó" / Dalriada - "Búsirató ... Opłakiwanie smutku"
Zespół "Virrasztók" też gra muzykę folk-metal, ich forma wykonania utworów i styl to ciakawy scenariusz...
"Fehér fekete ... Białe czarne" - Virrasztók
01-05-2019, 13:20
Temerin, miasto w serbskiej Wojwodinie, z niego pochodzi węgierski zespół 3+2
3+2 Együttes - "Egy május éjszakán ... Jednej majowej nocy"
02-05-2019, 12:19
Moskwa (Москва)1967 , prawdopodobnie wstrzymano ruch moskiewskiego metra aby nakręcić ten klip ...
Koncz Zsuzsa - "Az utcán ... Na ulicy"
Pierwsze nagranie Zsuzsy Koncz ukazało się w 1962 roku, pierwszy singiel (cztwórka) w 1966 roku, pierwsza płyta (LP) w 1969 roku. Jej pierwszy zagraniczny album został wydany w 1970 roku w ówczesnej Niemieckiej Republice Federalnej.
Węgierski album „Valahol (Gdzieś)” w 1979 został wybrany jako najlepszy album dekady. Na nim jest prezentowany ten szlagier... "A város fölött ... Ponad miastem" - Koncz Zsuzsa
05-05-2019, 7:01
niedziela, 5. maja Anyák napja Dzień Matki
Jolly & Suzy - "Édes Anyám te drága asszony ... Matko moja Ty ukochana kobieto" Édesanyám Te drága asszony … Matko moja Ty ukochana kobieto Szívedbe rózsa nyíljon … W Twym sercu nie róża rozkwita Isten áldjon benneteket … Niech Bóg was błogosławi A szép családom … Cała piękna moja rodzino Életedre áldást kérek … Proszę o błogosławieństwo na Twe życie Mert Én Téged úgy szeretlek … Bo Ja tak Ciebie kocham Minden éjjel érted imádkozom … Każdej nocy modlę się za Ciebie Ó, drága jó Anyám, … Och, kochana Matko moja Te voltál ki vigyáztál rám … Ty byłaś tą, która mnie chroniła Az Isten áldja mindig … Niech Bóg błogosławi zawsze A Te drága jó szíved … Twe kochane dobre serce Szívedben legyen boldogság … Niech w sercu twym kwitnie szczęście Ahol Te jársz, nyíljon száz virág … Tam, gdzie Ty stąpasz, postokroć niech kwitnä kwiaty Hogy tudnám meghálálni … Jak mgłbym się odwdzięczyć Hogy felneveltél és vigyáztál reám … Że mnie wychowałaś i chroniłaś Köszönöm, hogy felneveltél … Dziękuję, że wychowałaś Mindig-mindig dédelgettél … Cięgle-ciągle pieściłaś Velem voltál sok-sok éjszakán … Spędziłaś przy mnie wiele-wiele nocy Szeretlek Te drága asszony … Kocham Cię, Ty ukochana matko Ezer csillag rád ragyogjon … Tysiąc gwiazd niech ci błyszczy Istent arra kérem, vigyázzon rád! … Proszę Boga o to, by miał cię w opiece! Ó, drága jó Anyám, szeretlek Téged … Och, kochana, droga moja Matko, kocham Ciebie Az isten áldja meg, az egész életedet … Niech Bóg błogosławi Cię przez całe twoje życie
10-05-2019, 9:45
Kovács Erzsi - "A Donát úton nyílnak már az orgonák, a május újra száz csodát ígér"
Kwitną już bzy na aleji Donát'a, maj ponownie sto cudów wróży ...
14-05-2019, 7:22
"Hull az eső ... Pada deszcz" - Szécsi Pál
Hull az eső, sápadt arcomra hull, az ég peremén szürke felhő vonul... Pada deszcz, na moją bladą twarz spada, po horyzoncie szare chmury ciągną... |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|