Liczba postów: 3,685
Liczba wątków: 85
Reputacja:
2,449
Myśląc czysto technicznie radar to nie laser celujący w punkt, wiązka radaru wysyłana jest w jakimś kącie i prawdopodobnie na logikę kąt ten z pewnym zapasem obejmuje ramka na zdjęciu. W ramce są dwa auta - pomiar może być z jednego albo drugiego.
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Myślę że w każdej sytuacji warto powalczyc o sprawiedliwośc, nawet po to aby takie zachowanie policji nie stało się normą. Jechałam z dozwoloną prędkością i zostałam wrobiona w mandat. Zamierzam wysłac im wydrukowane zdjęcie i pismo o treści : Odmawiam zapłaty mandatu ...... , ponieważ nie przekroczyłam dozwolonej prędkości , a zdjęcie według mnie nie wskazuje jednoznacznie sprawcy wykroczenia. Na zdjęciu widoczne są dwa samochody . Jechałam z dozwoloną prędkością lewym pasem , którego nie zdążyłam zmienic z obawy o bezpieczeństwo .W momencie zrobienia zdjęcia przez fotoradar byłam wymijana prawym pasem przez widoczne na zdjęciu szybko jadące, niecierpliwe BMW . Proszę o jednoznaczne określenie sprawcy wykroczenia lub anulowanie mandatu.
Jeśli mógłby mi ktoś przetłumaczyc na węgierski te kilka zdań byłabym bardzo wdzięczna. Może to wystarczy.
Liczba postów: 73
Liczba wątków: 1
Reputacja:
4
Może nie odbieraj pism na poczcie i nie odpowiadaj na nie?
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Chciałbym odświeżyć temat bo słyszałem, że w tym roku zmieniły się przepisy co do ściągalności za niezapłacone mandaty z Węgier ale niestety nie mam szczegółowych informacji, a niestety 2 tygodnie temu przyszedł mi mandat z fotoradaru. Macie jakieś nowinki albo doświadczenia w tym czy płacić czy nie?