Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Witam serdecznie wszystkich użytkowników tego forum jestem pod wrażeniem gratulacje! . Po raz pierwszy planujemy z rodziną w pierwszej połowie września wybrać się na Węgry na 5-6 dni odpoczynku.
Baseny mają być dodatkiem do tego wyjazdu powiedzmy 2-3 wypady całodniowe, planujemy też coś zobaczyć, pospacerować zapewnić atrakcje dla 5 latki.
Pogoda we wrześniu może być różna zdajemy sobie z tego sprawę, ale za zwyczaj jaka jest?
Chodzą nam po głowie trzy lokalizację, która z nich polecacie na 1 raz
1. Eger
2 . Hajduszoboszlo
3. Nyireghhaza kolejność przypadkowa
Dziękuję za każdą dobrą radę
Liczba postów: 3,685
Liczba wątków: 85
Reputacja:
2,449
W Ny-hazie jest ZOO. Pogoda będzie trochę lepsza, niz u nas.
Liczba postów: 1,227
Liczba wątków: 3
Reputacja:
678
Hajduszoboszlo można połaczyć razem z Nyiregyhaza to tylko godzina jazdy a jeden dzien poświęcic na Debreczyn. W tym ze miejsce noclegu proponuje Hajduszoboszlo wieksza baza noclegowa i gastronomiczna
Liczba postów: 6,284
Liczba wątków: 11
Reputacja:
2,573
(22-08-2014, 14:05)maslak napisał(a): Po raz pierwszy planujemy ...wybrać się na Węgry na 5-6 dni odpoczynku....Chodzą nam po głowie trzy lokalizację, która z nich polecacie na 1 raz
1. Eger
2 . Hajduszoboszlo
3. Nyireghhaza
Pierwszy raz jest najważniejszy ... trudno o kolejność, bo nie podajesz ani miejsca wyjazdu, ani przejścia granicznego. Wydaje mi sie, że to jest ważne, aby okreslić trasę przejazdu i zaplanować wydatki związane z przejazdem. Czy w planach jest pobyt tylko w jednym miejscu?
Według mnie, powinniście zarezerwować spanie w dwóch miejscach - Eger i Hajduszoboszló. Okolice Egeru we wrześniu też są piękne - ze względu na porę roku można o wiele więcej zwiedzić i zobaczyć niż w sezonie pełnym ciekawskich turystów. Dostęp zwiedzającym jest uproszczony, łatwiej o wejściówki (a tych gratisowych jest wówczas wiele), w restauracjach nie ma kolejek, ceny odrobinę niższe. Sam Eger jest ciekawy i wiele oferuje - okolica też ma swoje niespodzianki: Bükki Nemzeti Park, Szépasszony-völgy, Szalajka-völgy. W zasięgu mamy Mezőkövesd Zsóry-fürdő i Bogács Termálfürdő. Przenosimy się do Hajduszoboszló - po drodze zwiedzamy Hortobágy, przejażdżając po słynnym moście, w jego bezpośrednim sąsiedztwie jest co zobaczyć Z Hajdúszoboszló tylko 25 minut jazdy do Debreczyna... jeden dzień na zwiedzanie to zbyt mało. W dodatku w planach jest jeszcze Nyíregyháza.
Liczba postów: 78
Liczba wątków: 2
Reputacja:
25
No to ja polecam Hajdu
a bo tak, wolno mi
Jedź do Hajdu, jedź do Hajdu, do Hajdu jedź
PS. Pamiętaj - Hajdu
Reputacja:
2,573
(22-08-2014, 23:45)Myszoo napisał(a): No to ja polecam Hajdu
a bo tak, wolno mi
Hajdu...
Hajdúszoboszló Hajdúnánás, Hajdúdorog, Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Hajdúsámson, Hajdúszovát, Hajdúbagos
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
23-08-2014, 13:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-08-2014, 13:41 przez maslak.)
Dziękuję wszystkim za porady wyjeżdżam z podkarpacia na Barwinek więc około 300-400 km do wybranych miejsc, pojedziemy najprawdopodobniej 4 dni Hajduszoboszlo 2 dni Eger.
W czasach kawalerskich trochę lat temu byłem w Hajduszoboszlo, ale jakoś wiele nie pamiętam pod namiotami kemping przy dość ruchliwej drodze to pamiętam a i takie kanisterki przed namiotem to były czasy
Reputacja:
2,573
Liczba postów: 78
Liczba wątków: 2
Reputacja:
25
(23-08-2014, 10:02)Sztasek napisał(a): (22-08-2014, 23:45)Myszoo napisał(a): No to ja polecam Hajdu
a bo tak, wolno mi
Hajdu...
Hajdúszoboszló Hajdúnánás, Hajdúdorog, Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Hajdúsámson, Hajdúszovát, Hajdúbagos
oj ta, końcówka jest mało ważna, najważniejsze jest Hajdu !
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
W Soproni jest bardzo fajnie i można napić się świetnego piwa
|