Jestem tu właśnie, ludzi dużo, choć szczyt z pewnością mamy za sobą. Wszystko jest czynne, z brodzikami dziecięcymi i zimnym masażem stóp (plażowicze znad Bałtyku nazwaliby to gorącym masażem - 18C). Na kempingu jest znowu wifi dla gości, no i coś się buduje, jakby może nowe łazienki (mam nadzieję) - w tym zakresie unowocześnienie jak najbardziej jest pożądane.
Sárospatak
|
28-08-2015, 21:26
Witaj eplus jak zwykle świetna relacja z fotkami ,znajomi się jutro wybierają camperem do Sárospatak ja niestety nie mogę i bardzo tego żałuję bo moglibyśmi wypić zimne borsodi lub furminta Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku
29-08-2015, 10:39
Właśnie przyjechał kamper z Krosna, VW Karmann RK47..., rozstawił się obok mnie.
Aha, jest jeszcze jedna atrakcja: brama wjazdowa jest teraz elektrycznie otwierana. Jeśli ktoś akurat stoi przed okienkiem recepcji, to jest przez to tymczasowo aresztowany, a gdy jest gruby, to może zostać przy okazji odchudzony (mechanicznie).
[quote='eplus' pid='24545' dateline='1440837563']
Właśnie przyjechał kamper z Krosna, VW Karmann RK47..., rozstawił się obok mnie. :piw Tak to oni :-)
29-08-2015, 14:51
Eplus, Twoja fotorelacja jest zachęcająca. Ja tam jeszcze nie byłem, chyba dlatego, że jest najbliżej. Tak w sam raz na przydłużony "łykęd". Wezmę to pod uwagę ale już nie w tym roku.
29-08-2015, 20:21
Dziś było tak na oko 2 ludzi na metr kwadratowy parku i 4 ludzi na metr kwadratowy wody. Tak, że jednak polecam maj albo wrzesień, sezon odpada.
Byłem w SP jeszcze raz, koło dwudziestego września. A dziś jest dzień św. Elżbiety Węgierskiej, pani z Sarospataku, czczonej także w Kosicach (Koszyce - Kassa).
Kol. Sztasek zwraca mi uwagę, że Elżbiety jest za dwa dni - owszem, ale w moim kalendarzu dzisiaj też jest Elżbiety, i ksiądz w kościele coś o tym gadał.
W razie najmniejszych nawet wątpliwości lepiej świętować dwa razy, niż przegapić święto
18-11-2015, 9:06
Św. Elżbieta urodziła się w Sárospatak 1207 roku.
17. listopada 2002 r. biskupi: Lorenzo Chiarelli (Viterbo) i dr. Pápai Lajos (Győr) podpisali dokumenty potwierdzające autentyczność czaszki św. Elżbiety. W tym roku dni św. Elżbiety, Pani z Sárospatak, są obchodzone w czasie 14-23 listopada. Kulminacja uroczystości przypada na dzień 19. listopada. O godz. 10.3o będzie odprawiona uroczysta msza święta w bazylice w Sárospatak. Ten dzień to 28. rocznica sprowadzenia relikwi św. Elżbiety do Sárospatak.
21-03-2016, 20:46
Na majowy weekend wybieramy się do S-k. Czy baseny są czynne w kwietniu, czy dopiero od 1 maja?
Co do cen biletów, to na stronie znalazłam cennik z 2015, ale wstęp tam kosztuje 900 HUF, a wcześniej było 1.500 ? Ale o sooo chozzzi??? http://vegardofurdo.hu/arak-f/ http://vegardofurdo.hu/pl/ Czy dalej tylko jedno wejście w cenie biletu, czy jak pisze na cały dzień, to z powrotami na basen? I co to jest ten dom regionalny? czy 4 osoby dostają 1 pokój, czy 2? http://vegardofurdo.hu/pl/domu-regionalnym/ Plizzzzzzzzzz |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|