06-01-2022, 12:43
Ja sie wylamalem - w kosciele bylem wczoraj na wieczor. Bylo kadzidlo i kreda, tylko sanek nie bylo. A dzis bez obowiazkow, od rana we wodzie.
Węgierska nutka na dziś
|
06-01-2022, 12:43
Ja sie wylamalem - w kosciele bylem wczoraj na wieczor. Bylo kadzidlo i kreda, tylko sanek nie bylo. A dzis bez obowiazkow, od rana we wodzie.
12-01-2022, 16:14
(06-01-2022, 12:43)eplus napisał(a): ... A dzis bez obowiazkow, od rana we wodzie.... Kis kacsa fürdik fekete tóba - Budapesti Zoltán Kodály Girls' Choir Kis kacsa fürdik fekete tóba' ... Mała kaczuszka kąpie się w czarnym jaziorze Anyjához készül Lengyelországba ... Wybiera się do matki w Polsce Síkos a talpa, magos a sarka … Płaska podeszwa, wysoki obcas Fordulj ki, fordulj, két aranyalma … Odwóćcie się, odwróćcie się, dwa złote jabłuszka
20-01-2022, 22:24
21. stycznia Dzień Babci
Eszményi Viktória & Heilig Gábor - "A Nagymamám" A Nagymamám falun lakik … Moja Babcia na wsi mieszka egy kis házban él … w takim małym_domku żyje Télen begyújt a nagy kályhába … Zimą napali w wielkim piecu fújhat kinn a szél … wiatr może hulać na zewnątrz Van kutyája, van macskája … Ma psa, ma kota ott alszanak a konyhába … śpią tam w kuchni A Nagymamám falun lakik … Moja Babcia na wsi mieszka egy kis házban él … w takim małym_domku żyje A Nagymamám kalácsot süt … Moja Babcia kołacza upiecze ha meglátogatom … gdy ją odwiedzam A friss kalácsot úgy szeretem … Świeżego kołacza tak lubię de őt is nagyon-nagyon … ale i ją też bardzo kocham Van kutyája, van macskája … Ma psa, ma kota és van egy szem unokája … ma też wnuczka, oczko w głowie, jedynaka A Nagymamám kalácsot süt … Moja Babcia kołacza upiecze ha meglátogatom … gdy ją odwiedzam A Nagymamámnak fehér a haja … Moja Babcia ma białe włosy és kendőt visel … i głowę chustką przykrywa Mindig nevet és sosem fáradt … Zawsze się uśmiecha i nigdy nie jest zmęczona ha nekem valami kell … gdy mi coś potrzeba Van kutyája, van macskája … Ma psa, ma kota és egy nagy csoda dunnája … i wielką cudowna pierzynę Sosem félek esténként … Wieczorami nigdy się nie boję ha alatta alszom el … gdy pod nią śpię Szüleim, ha értem jönnek … Gdy moi rodzice przyjeżdżaja po mnie a Nagymamám szomorú … moja Babcia jest smutna Látom, majdnem sír szegény … Widzę, biedna, prawie płacze mikor indít az apu … gdy tata odpala auto Van kutyája, van macskája … Ma psa, ma kota van, de még sincs unokája … ma, a jednak nie ma wnuczka A Nagymamám falun lakik … Moja Babcia na wsi mieszka és mi városban lakunk … a my mieszkamy w mieście…
21-01-2022, 15:53
(20-01-2022, 22:24)Sztasek napisał(a): Eszményi Viktória & Heilig Gábor - "A Nagymamám" dzieki ze przypomniales te piosenke, mam duzy sentyment do niej jak corki poszly do szkoly w bp to byl chyba pierwszy kawalek ktorego sie nauczyly na chorze do dzis czesto spiewany przez dzieci na lokalnych imprezac tapatalk brak polskich liter
Nie odpowiadam na prywatne wiadomosci - z wielu powodow
21-01-2022, 16:57
(21-01-2022, 15:53)ex-komar napisał(a):Miałem ten LP (na bakelicie "100 Folk Celsius - Orrom Krumpli, Hajam Kóc") ... ale po kilku przeprowadzkach gdzieś zaginął.(20-01-2022, 22:24)Sztasek napisał(a): Eszményi Viktória & Heilig Gábor - "A Nagymamám"dzieki ze przypomniales te piosenke, mam duzy sentyment do niej
22-01-2022, 8:30
22. stycznia Dzień Dziadka
Drága öreg Nagyapám vidám ember volt ... Mój kochany stary Dziadek był wesołym człowiekiem Ha rossz kedvem volt kis koromban mindig így dalolt: … Gdy byłem mały i miałem zły humor, zawsze śpiewał tak: Tapsolj ma nevetve a bánat mit sem ér … Klaskaj dzisiaj z uśmiechem, żal nie ma wartości Jó kedvvel vidáman az élet csak így szép … Tylko z humorem i na wesoło życie jest piękne Megnőttem s Ő öreg lett, ha valami fájt … Dorosłem, a On się zestarzał, gdy coś bolało most már együtt énekeljük a régi jó nótát … dlatego już wspólnie śpiewamy starą dobrą nutkę Tapsolj ma nevetve a bánat mit sem ér … Klaskuj dzisiaj z uśmiechem, żal nie ma wartości Jó kedvvel vidáman az élet csak így szép … Tylko z humorem i na wesoło życie jest piękne Elvittem egy koncertre nagyon büszke volt … Zabrałem go na koncert, był bardzo dumny Az unokája énekelte amit tanított … Wnuk śpiewał to, czego on go uczył Ha megszólalt a rock and roll újra vidám volt … Kiedy zabrzmiał rock and roll, znów był wesołym Velünk együtt énekelt és nevetve tapsolt … Śpiewał razem z nami, śmiał się i bił brawo Tapsolj ma nevetve a bánat mit sem ér … Klaskaj dzisiaj z uśmiechem, żal nie ma wartości Jó kedvvel vidáman az élet csak így szép … Tylko z humorem i na wesoło życie jest piękne Most mindenki : ná, ná, ná,… … Wszyscy razem: na, na, na,… Tapsolj ma nevetve a bánat mit sem ér … Klaskaj dzisiaj z uśmiechem, żal nie ma wartości Jó kedvvel vidáman az élet csak így szép … Tylko z humorem i na wesoło życie jest piękne Az élet csak így szép … Życie tylko tak jest piękne …
01-02-2022, 8:22
Járóka Sándor - "Februári szerelem Lutowa miłość"
02-02-2022, 17:25
20220202 ... 2022022
Fool Moon - "Kettesben jó ... We dwoje dobrze" Ugye fontos, ha az élet tán sírni lát … Tak ważnym jest, gdy życie widzi jak płaczesz Hogy a gondok partján melléd áll egy jó barát … Gdy wśród trosk masz u boku dobrego przyjaciela Gyere mondd most, ugye jó így, hogy nincs szabály … Powiedz wprost, czy dobrze że nie ma żadnych zasad és a "Hogy vagy?" - kérdés tényleg választ vár … i pytanie "Jak się masz?" naprawdę czaka na odpowiedź Ha Te eldőlnél én foglak, gyere bátran dőlhetsz még … Gdybyś upadła ja cię podtrzymam, śmiało odpocznij De ha végül mégsem bírlak, hát együtt hullunk szét … A gdy w końcu już cię nie znoszę, wspólnie rozejdźmy się Ez egy biztos védő háló, hol egy félszó titkot rejt … To pewna sieć bezpieczeństwa, w której pół słowa skrywa tajemnicę Bár sokszor gőzöm sincs, hogy mit jelent … Choć wiele razy nawet nie mam pojęcia, co to znaczy Egyet mondok: Kettesben jó … Jedno mówię: Dobrze jest we dwoje Így jó, így jó. Együtt sírunk, együtt nevetünk … Tak dobrze, tak dobrze. Razem płaczemy, razem się śmiejemy Egyet mondok: Kettesben jó … Jedno mówię: Dobrze jest we dwoje Így jó, így jó, mindig egy csónakban evezünk … Tak dobrze, tak dobrze, wiosłujemy zawsze w jednej łodzi Nem kérdés, ez jó érzés … To nie pytanie, niewątpliwie, to dobre uczucie.......
08-02-2022, 8:19
Bendő zenekar - "Bonchidai lassú forgatós és csárdás ... Wolno obracany i czardas z okolic Bonchida"
10-02-2022, 9:03
"Vajdaszentiványi batuka és cigánycsárdás ... Batuka z Vajdaszentivány i czardasz cygański" - Dűvő, tańczą Zsuzsa i Péter
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|