10-08-2020, 14:23
^^^Ha,ha słusznie zapatrzyłem się w nasz weekend Ale właśnie naszych będzie tam wtedy pewnie najwięcej .
Ja wyruszam jutro ale trochę dalej.
Camping Kisvarda
|
10-08-2020, 14:23
^^^Ha,ha słusznie zapatrzyłem się w nasz weekend Ale właśnie naszych będzie tam wtedy pewnie najwięcej .
11-08-2020, 15:50
11-08-2020, 16:28
A pro pos Atlantiki- czy ktoś tam ostatnio był ? Przynajmniej w ubiegłym roku.
12-08-2020, 22:18
Ja w Gyula siedzę
22-06-2023, 7:38
Witam, czy ma ktoś informację, czy powstał jakiś camping obok basenów?
22-06-2023, 8:32
25-06-2023, 20:53
(22-06-2023, 8:32)Pompa@ napisał(a):Mam problem z lokalizacją tego kampingu ,(22-06-2023, 7:38)rsobka napisał(a): Witam, czy ma ktoś informację, czy powstał jakiś camping obok basenów?Na stronie [color=var(--gray)]AQUACINEMA podają że jest camping i podany jest cennik. [/color] czytam że wejście jest to ul. Andy Wajna a na stronce "grupy biwakowej: podana jest lokalizacja Matyas Kiraly a przecież dawniej wejście było od strony ulicy Varosmayor, czyżby zostało zmienione ? ... no cóż , trzeba będzie osobiście sprawdzić
02-07-2023, 20:11
Byłem , widziałem i wróciłem z mieszanymi uczuciami.
Jest kemping który przylega bezpośrednio do basenów, tyle że z tyłu. Recepcja jest w wejściu głównym na kąpielisko. Trzeba zapytać w kasie gdzie jest pokoik pełniący rolę recepcji. Panienka kuma podstawowy angielski. Po wypełnieniu formularzy i okazaniu dokumentów tożsamości (które o zgrozo, są fotografowane !!!) można opłacić pobyt gotówką lub kartą. Koszt dla 2 osób z samochodem i namiotem to ok 12 tys forint / doba Teraz najciekawsze zadanie : jak dojechać do kempingu , który jest z tyłu. Trzeba wrócić się na pierwsze rondo , skręcić w stronę Zahony ( przejście z Ukrainą ) za 2 km na następnym rondzie skręcić w prawo (centrum Kisvardy) po przejechaniu kolejnego kilometra znowu skręcamy w prawo na parkingi przed stadionem sportowym Tutaj trafiamy na taki znak . Jak byk zakaz ruchu zabrania wjazdu na trotuar pieszo-rowerowy (co prawda jest dopisek , że kogoś nie dotyczy, ale niech to ktoś przetłumaczy) Trzeba zamknąć oczy i jechać dalej patrząc uważnie , po kilkuset metrach za zakrętem na jakimś płocie pojawi się strzałka -> camping Gdy już dojedziecie do ogrodzenia za którym być może zobaczycie kampera lub namiot to znaczy że dotarłeś do celu. Obserwowałem jak kamper pojechał dalej bo nie umiał odnaleźć w ogrodzeniu przymkniętej bramy. Trzeba zachować czujność. Otworzyć bramę i wjechać na pole kampingowe. Nie ma tu żadnej budki , ani nikt nie sprawdza kto wjeżdża i kiedy. Powiem szczerze, jeszcze tak idiotycznego rozwiązania nie widziałem. Brak sensownego oznakowania dojazdu i informacji na stronce internetowej, sugeruje że mamy cię w dupie cdn
02-07-2023, 20:22
widok ogólny na kamping
jak widać jest popołudniowy piątek bez tłumów Po lewej stronie widoczny budynek sanitariatów, które prezentują dobry poziom ( nie licząc urwanej klamki zamykającej kibelek od środka) Dostępna ciepła woda , w szybkim tempie zarówno w umywalkach , prysznicach i kuchni , gdzie można zmywać naczynia , a nawet coś ugotować na elektrycznej kuchence. Lodówki nie zauważyłem ( ale nie szukałem) .
Wychodzi na to, że następnym razem możesz jechać prosto na kemping, bez odwiedzania tego recepcyjnego okienka.
Kiveve celforgalom znaczy "z wyjątkiem ruchu lokalnego". Pierwsze pojęcie, jakie sobie przyswoiłem po węgiersku w 1991. Na starej trójce za Tornyosnemeti co kawałek był zakaz ruchu: traktor-rower-furmanka z tą właśnie tabliczką. Dokładnie taką samą tabliczkę zlekceważyłem w czasie kowida na przejściu Pacin, tej szarfy św. jerzego wtedy na znaku nie było oczywiście. https://forum.wegierskie.com/Nyirbator?p...6#pid46896 |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|